November 25, 2018

Inspirasi Wedding Artis Malaysia

Hai peminat Fattzura diluar sana! Minat sampai nak kahwin pun sama tema dengan Fattzura? Luna berikan wedding ideas untuk korang, confirm lawa!

Inspirasi Wedding Artis Malaysia

Dah lama Luna perati orang kita memang suka terikut dengan idea-idea majlis artis Malaysia. Terikut disini bermaksud "inspired". Lagi-lagi, kalau korang peminat setia artis tersebut. Tak salah pun terikut benda yang baik dan cantik, betul?

Luna dengan gembiranya nak tolong korang jadi artis jugak! Haha. Dengan melihat gambar kahwin daripada artis-artis Malaysia ni, Luna harap korang dapat jadikan majlis kahwin korang seperti mereka. Luna sertakan kad kahwin daripada AliveInvite yang sesuai dengan setiap majlis artis dibawah.

Fattzura

Masa Fattah Amin dan Fazura kahwin haritu, semua orang impikan majlis wedding secantik mereka! Dengan tema fairytale, Fazura dan Fattah kelihatan cantik dan handsome diatas pelamin.

Gambar sepenuhnya kepunyaan Rotikaya

Warna pilihan mereka adalah pastel pink dan light cream beige. Dengan tema floral, mereka jadikan resepsi sebagai taman bunga fairytale yang romantis. So, boleh lah korang guna warna dan tema ni untuk jadi Fattzura 2.0 hehe.

Kad kahwin rekaan mana yang sesuai?

Clifford by designer Kadlawo sangat menepati tema fairytale, pastel dan floral macam yang Luna cakap diatas. Dan ini juga antara rekaan kad kahwin pilihan ramai. Cantik dimata cantik juga didalam gambar.

Korang boleh tengok sample kad kahwin digital rekaan Clifford by Kadlawo dan juga boleh terus ke website AliveInvite. Klik je link dibawah:
sample: https://aliveinvite.com/catalog/designs/clifford/preview
https://aliveinvite.com/catalog/designs/clifford

Yuna X Adam

Disebabkan Luna rasa Yuna ni #powerwoman, Luna lampirkan gambar persandingan dan gambar majlis resepsi kahwin mereka. Malah, Yuna ramai peminatnya bukan sahaja dari Malaysia tapi juga diluar negara. She is the man!

Gambar daripada Buzzkini

Yuna dan suaminya Adam Sinclair memilih warna pastel dengan rona warna yang berbeza untuk hiasan bunga-bunga. Tetapi masih lagi kategori pastel. Elegan dan simple nampaknya, kan?

Kad kahwin rekaan mana yang sesuai?

KS Canes by designer Kad Suparman menepati ciri2 tema persandingan Yuna dan Adam. Warna bunga yang pelbagai diatas kad kahwin memberi sentuhan elegan dan Yuna yakin kawan2 atau mak ayah korang dan mertua pun suka.

Korang boleh tengok sample kad kahwin digital rekaan KS Canes by Kad Suparman dan juga boleh terus ke website AliveInvite. Klik je link dibawah:
sample: https://aliveinvite.com/catalog/designs/ks-canes/preview
https://aliveinvite.com/catalog/designs/ks-canes

Gambar dibawah adalah gambar pernikahan Yuna dan Adam yang menjadi buah mulut orang ramai kerana kelainan yang dibawa. Tema garden wedding yang sangat dreamy membuatkan setiap saat seperti indah dibuai perasaan.

Baca post: Idea dekorasi tema kahwin garden serta tips-tips lain yang berguna nukilan di AwanLuna

Baca artikel perkahwinan Yuna dan Adam dilink ini.

Kad kahwin mana yang sesuai?

Disebabkan tema garden wedding dipenuhi botanical, kad kahwin haruslah minimalist tapi masih ada elemen botanical itu sendiri. Luna suggest, Sydney by Wedding Stuff

Korang boleh tengok sample kad kahwin digital rekaan Sydney by Wedding Stuff dan juga boleh terus ke website AliveInvite. Klik je link dibawah:
sample: https://aliveinvite.com/catalog/designs/sydney/preview
https://aliveinvite.com/catalog/designs/sydney