September 29, 2018

Whatsapp Broadcast kad kahwin digital dengan cepat & senang!

Share, share dan share kad kahwin digital korang. Takde banyak step, cepat dan senang!

Whatsapp Broadcast kad kahwin digital dengan cepat & senang!

Luna rasa zaman IT ni zaman yang paling advance. Nak2, semua orang share berita/cerita di Whatsapp dan tiba2... worldwide trending! Laju bukan?

Sebab itu, kad kahwin sekarang kita advance kan jugak! Kita digitalkan kad kahwin supaya lebih senang untuk kita terus share dan broadcast di Whatsapp. Takpa, Luna sharekan tips dan ajar macam mana untuk whatsapp broadcast kad kahwin digital korang.

First step mestilah lepas korang dah buat pembelian kad kahwin digital di AliveInvite, korang tunggu kurang dari 48 jam untuk kad siap. Lepastu, kami akan send link kad kahwin digital korang.

2: Buka aplikasi Whatsapp

Luna confident semua orang ada Whatsapp, mustahil tak ada. Jadi, senang untuk korang Broadcastkan sahaja kad kahwin digital yang telah korang order dari kami.

3: Pilih "Broadcast Lists"

Untuk broadcast, tekan "broadcast lists" disebelah kiri.

4: Pilih "New Lists" dan pilih contacts

Okay part ni korang boleh pilih seramai mana yang korang nak share link digital kad kahwin korang. Whatsapp broadcast boleh memuatkan sehingga 256 orang!

Type mesej anda beserta link kad kahwin digital AliveInvite dan send! Ya Allah, senang je kan. Tak sampai 10 minit pun, dah ramai kawan korang yang reply dan ucapkan tahniah!

6: Broadcast list takkan hilang ditelan zaman!

Selepas korang dah add seramai mana contacts dalam broadcast link korang, Whatsapp akan automatik save list tu.

7: Jangan lupa send semula sebagai 'reminder'

Nanti bila tiba majlis kahwin korang, jangan lupa re-blast semula atau send semula tentang majlis korang di list yang telah korang buat. Dengan ni, bakal tetamu korang akan ingat untuk datang. Pss, jangan lupa minta hadiah mahal2 hehe..

Senang bukan? Luna tahu korang mahir dalam hal-hal social ni so Luna yakin korang boleh gunakan Whatsapp Broadcast sebaik mungkin.

Order kad kahwin digital AliveInvite anda di:
website: https://aliveinvite.com
DM di Instagram jika ada sebarang inquiries.